Balneoterapia

22_balneo_shutterstock_12“ Terapia de mâine va fi din ce în ce mai mult știința riscului calculat” prof. Rocher
Balneoterapia este de fapt folosirea apei în scop terapeutic, utilizarea apei prin băi calde și băi naturale de vapori, precum și folosirea a diferite tipuri de noroi și nisip utilizat prin aplicații calde, inclusiv consumul apelor naturale în scop terapeutic.
Balneoterapia poate fi recomandată pentru o gamă largă de boli, de la afecțiuni ale pielii la afecțiuni de oase, articulații, tensiune, inflamarea țesutului muscular, precum și în diverse dureri cronice. Ca în cazul oricărui tratament medical, balneoterapia trebuie urmată sub supravechere medicală.
Studiile științifice în eficiența balneoterapiei tind să fie neutre, depinzând foarte mult de cine face studiul, astfel cei ce cred în medicina alopată sunt convinși că tratamentul balneo are doar efect placebo pe când cei ce cred în homeopatie sunt convinși de eficacitatea unui astfel de tratament.

1101608_83798584Indiferent de părerile celor din jur noi vă putem spune că balneoterapia există chiar din vremea Imperiul Roman și chiar mai demult. Capete încoronate din istorie au practicat astfel de terapie.
Specialiștii au identificat trei etape de vindecare în cazul celor care apelează la tratamentul cu băi, în scopul tratării unor afecțiuni existente. Astfel, organismul are nevoie de o perioadă de trei până la șapte zile de adaptare pentru a răspunde la tratament. Există posibilitatea ca după două săptămâni de băi, pacientul să aibă dureri puternice de cap, insomnie sau tahicardie, în unele cazuri fiind prezente febra și o stare accentuată de oboseală, aceasta fiind perioada de criză a tratamentului. Spre finalul curei de tratament, starea de sănătate a pacientului se îmbunătățește, iar simptomele dispar. S-a obsevat că efectele unui tratament balnear, indiferent că au fost băi de nămol sau cu apă minerală termală, pot dura și până la 10-12 luni de zile.
Dintre numeroasele stațiuni balneoterapeutice din țara noastră vă putem recomanda: Vatra Dornei, Buziaș, Borsec, Covasna, Zizin, Herculane, Govora, Olănești, Călimănești.
Părintele homeopatiei, Cristian Samuel Friedich Hahnemn (1755-1843), spunea: “Idealul cel mai înalt al terapiei este refacerea rapidă, blândă și permanentă a sănătății sau altfel spus îndepărtarea și anihilarea în întregime a bolii pe calea cea mai scurtă, mai sigură și mai puțin dăunătoare, conform unor principii ușor de înțeles.”algas-belleza

Lasă un comentariu