Constelaţii si cristale

Granat,_spessartyn_-_Fujien,_Yun-Xiao,_Chiny.

Sezonul mijlocului de iarnă este momentul reprezentat de semnul zodiacal al Vărsătorului, simbolizat imagistic printr-o fiinţă cu aspect omenesc care toarnă apă dintr-un vas.

Apa din cer
Se spune despre acest semn că dă viaţă şi hrană spirituală lumii iar apa Vărsătorului se presupune că spală trecutul şi ne lasă într-un prezent curat. Are o energie carismatică ce ne atrage mereu către ceva nou. Cristalele considerate tradiţional ca fiind benefice sub zodia Vărsătorului sunt mai multe dar, deoarece spaţiul nu ne permite vom prezenta doar trei dintre acestea, pe scurt.

Roşu ca sângele

Granatul este un cristal puternic reenergizant şi regenerator. Purifică chakrele, le reîncarcă energetic, le revitalizează, le purifică şi echilibrează energetic ansamblul organismului, aducând serenitate sau pasiune, în funcţie de nevoi. Renumit încă din antichitate pentru
anunţarea unui pericol iminent, joacă rolul de talisman protector.
Cristalul, fiind unul dintre cele mai răspândite, prezintă mai multe forme, fiecare dintre acestea fiind dotată cu proprietăţi adiţionale faţă de caracteristicile generice având şi culori diferite. În anumite situaţii inspiră dragoste şi devotament, dar echilibrează dorinţele sexuale şi mai rezolvă problemele emoţionale. Granatul roşu, cel mai cunoscut, stimulează în
special chakra rădăcină iar în timpul unei crize personale, acest cristal se va dovedi de un real ajutor cu precădere în situaţiile aparent fără ieşire, atunci când pare că nu mai este nicio speranţă. Tocmai de aceea se consideră că fortifică, activează şi întăreşte instinctul de supravieţuire, aduce curaj şi speranţă în situaţiile disperate. Sub influenţa granatului, criza se poate transforma în provocare şi în plus aduce prieteni în ajutor având o natură socială. Datorită acestei calităţi are puterea de a activa şi amplifica energia altor cristale. Se ştie de asemenea că granatul slefuit în formă pătrată este reputat pentru succesul în afaceri. Psihologic vorbind, granatul ascute percepţiile personale dar şi pe cele ale celor din jur, distruge tiparele comportamentale nefolositoare şi defavorizează opoziţia sau sabotajul instinctiv iar în plan mental, combate fixitatea ideologică. Favorizează cultivarea emoţiilor pozitive şi a iubirii.

granat

Lustruit ca oglinda

Un alt cristal este hematitul, fiind extrem de eficace pentru ancorare şi protecţie. Favorizează armonizarea minţii, corpului şi a spiritului. Utilizat în timpul călătoriilor în afara corpului, hematitul protejează sufletul ajutându-l să revină cu uşurinţă în corp. Această piatră are o componentă yang masculină puternică ce echilibrează meridianele şi redresează dezechilibrele feminine yin. Disipează negativitatea şi împiedică energiile negative să penetreze aura, restabilind pacea şi armonia corpului. Se crede că hematitul este benefic în luarea deciziilor corecte iar în plan psihologic, hematitul are o acţiune puternică deoarece susţine persoanele timide, readuce respectul de sine şi capacitatea de a supravieţui, întăreşte voinţa şi încrederea, conferind un sentiment pregnant de siguranţă. Ajută la depăşirea limitelor autoimpuse şi favorizează dezvoltarea personală contribuind la învingerea constrângerilor şi a dependenţelor.

P7073650Hematitul aduce în atenţie dorinţele neîmplinite care ne dirijează viaţa. Constituie un adjuvant în remedierea bulimiei, tabagismului şi excesului sub orice formă. Ajută la depistarea greşelilor şi favorizează percepţia lor ca fiind nişte experienţe educative, şi nu ca nişte dezastre. Mental, stimulează concentrarea, îmbunătăţeşte memoria şi originalitatea. îndreaptă atenţia spre necesităţile esenţiale supravieţuirii şi ajută la rezolvarea problemelor existenţiale prin metode practice. Hematitul este legat puternic de sânge, reglând circulaţia graţie proprietăţii magnetice pe care o are, ajută rinichii să purifice sângele şi favorizează regenerarea rapidă a ţesuturilor. Stimulează absorbţia fierului şi formarea de globule roşii, atenuează crampele musculare, anxietatea, insomnia, fracturile şi deformările coloanei vertebrale.

aquamarine

Albastrul infinit

Un cristal asociat din vremuri imemoriale cu Vărăstorul este acvamarinul, o varietate de beril, frumos colorat în albastrul cerului, piatră preţioasă cu care s-au împodibit regii şi preoţii de rang înalt. Se spune că este o piatră a curajului căci energiile sale sunt liniştitoare, diminuează stresul şi calmează mintea. Favorizează armonizarea mediului şi a oamenilor iar în trecut, se credea că acvamarinul contracara forţele întunericului şi facilita acordarea favorurilor de către îngerii luminii. Din punct de vedere psihologic, acvamarinul are legătură cu persoanele sensibile şi are puterea de a aduce la suprafaţă toleranţa generală, previne emiterea de judecăţi de valoare, susţine pe oricine care se simte depăşit de responsabilitate şi favorizează asumarea responsabilităţii. Purtat cu sufletul deschis, în timp creează o personalitate onestă, perseverentă şi dinamică înlăturând zidurile de autoapărare care nu mai sunt de folos. Acvamarinul calmează mintea, îndepărtează gândurile altora din ea, ajută la filtrarea eficientă a informaţiilor care trebuie să ajungă la creier, clarifică percepţia, ascute intelectul şi alungă confuzia. Prin capacitatea de a determina finalizarea chestiunilor începute şi neterminate permite luarea deciziilor pe toate planurile. Deblochează comunicarea şi favorizează exprimarea personală prin reglarea la nivelul chakrei gâtului iar la nivel spiritual, acvamarinul modelează intuiţia şi favorizează clarviziunea. Cristalul poate fi utilizat în meditaţie deoarece facilitează accesarea stărilor superioare de conştiinţă şi la sensibilizarea spirituală, încurajând acţiunile umanitare.

Aquamarin auf Muskovit

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s