Viața și moartea se întrepătrund

immortal-soul-life-after-death-1920x1080Noi oamenii știm că, prin definiție, moartea reprezintă sfârșitul vieții fizice. Fiind un miracol invizibil, moartea este greu de sesizat. Granița fizică dintre viață și moarte nu este impenetrabilă.
Iată cazul unei femei de 50 de ani, May, care este divorțată și locuiește în New Mexico. În adolescență a suferi un șoc atunci când fratele ei mai mare a murit brusc, într-un accident de mașină.
„Aveam 15 ani, el avea 19, și era și singura persoană pe care am divinizat-o într-adevăr. Când a murit, așa ca din senin, n-am putut să concep ideea – a spus May. M-am aflat într-o stare de durere profundă care a persistat vreme de mulți ani. M-am retras complet. Am încetat să mă mai văd cu oamenii. Mă tot întrebam: «De ce? Vroiam un răspuns! Spune-mi! Zi de zi nici un răspuns.»”
May a dat naștere unui copil, așa că de dragul acestuia s-a hotărât să se întoarcă în societate.
„Vorbeam cu cineva și țineam un pahar cu vin în mână, când mi-am dat seama că picioarele mi-au amorțit. Amorțeala mi-a cuprins repede ambele picioare și am înțeles. Imediat camera a dispărut și zburam prin spațiu, mai repede decât îmi puteam imagina. Era ca și cum totul s-ar fi comprimat și expandat în același timp, într-un mod incredibil. Nu știu cât timp am fost plecată.
Petrecerea avea loc la o fermă, la țară, așa că au trecut 50 de minute până când a sosit ambulanța. Până atunci îmi revenisem. Prietenii mei mi-au spus că tot timpul au simțit doar un puls foarte slab. Nimeni nu și-a dat seama dacă eram leșinată sau dacă am avut un atac de cord”. Between-heaven-and-hell--4cd25a847befb_hires

A fost întrebată cum a interpretat această experiență. „Este încă aici”, a spus ea, ținându-și palma la vreo 30 de centimetri de piept. „Cam atât de aproape.”
„Sunt sigură că asta am experimentat și sentimentul nu m-a părăsit niciodată!”
În momentul morții, ingredientele vechiului tău corp și vechea ta identitate dispar. Data viitoare, materialul tău brut va apărea într-un nou corp; un salt creativ a avut loc, iar persoana care își face apariția va fi nouă. Nu obții un suflet nou, pentru că sufletul nu are conținut. Cât de ciudată este această transformare!
Se cunoaște un cuplu din Italia care a suferit o tragedie teribilă în urmă cu zece ani, când fiul lor, adolescent, Enrico, a murit. Se îmbătase împreună cu niște prieteni și unul dintre ei a început să se joace cu pistolul tatălui său. Arma s-a descărcat, iar Enrico a fost ucis. Familia lui a fost distrusă, mai mult, cu cât s-a sugerat, dar nu s-a dovedit niciodată, că fiul său s-a sinucis, jucând ruleta rusească. Good_and_Evil_Life_and_Death_by_Holly6669666

La o săptămână după ce a murit, mama a intrat în dormitorul său. A avut impulsul de a se ruga pentru fiul ei, când a îngenuncheat lângă pat, a auzit un zgomot. O mașinuță teleghidată a lui Enrico tocmai căzuse după raft, fără niciun motiv concret. A început să alerge pe podea, iar femeia a scos bateriile jucăriei. Mașina a continuat să meargă. Acest fenomen ciudat a durat trei zile. La eveniment a participat întreaga familie, iar sora mai mare a lui Enrico, cea care fusese cea mai apropiată de Enrico, a insistat că fratele ei mișca mașinuța. I-a adresat întrebări, așa cum ar face cineva cu o tablă Ouija, iar mașina se mișca în stânga sau în dreapta, pentru a semnala răspunsuri pozitive sau negative.
Câteva luni mai târziu, tatăl lui Enrico s-a întâmplat să fie în India și a mers la un ijotshi sau astrolog. Anumiți ijotshi consultă diagramele scrise, cu multe secole în urmă, care se aplică persoanei care vine pentru consultație.
Tatălui lui Enrico i s-a spus următoarea poveste:

În viața sa anterioară a trăit pe coasta de vest a Indiei. Își dorea cu disperare să aibe un fiu, dar, din nefericire soția lui era sterilă. Cuplul a adoptat un băiețel, când, ca prin minune, soția sa a rămas însărcinată și a adus pe lume un băiat. După nașterea fiului biologic, tatăl a început să-l ignore pe băiețelul adoptat și chiar să-l bată des. Chinuit astfel, băiatul s-a sinucis, exact la aceeași vârstă ca Enrico. Astrologul i-a spus tatălui că există o legătură. Fostul său fiu a renăscut ca Enrico și s-a sinucis din nou pentru a-i arăta tatălui cum este să pierzi un fiu real. Firește a fost șocat să audă acest lucru, dar în cele din urmă s-a împăcat cu gândul morții tragice a lui Enrico și a înțeles karma care stătea la baza acesteia.
Poate unii cititori au luat această poveste în derâdere și o vor considera ciudată, dar este posibil adevărată. Această întâmplare spune multe despre felul misterios în care viața și moartea se întrepătrund.
Tatăl și fiul au rămas uniți peste acest spațiu dintre naștere și moarte. Corpurile lor fizice, amintirile personale și simțul identității au fost trecătoare – ele nu au supraviețuit morții.
Dar oricât ne-am strădui să explicăm ceea ce se întâmplă atunci când murim, moartea în sine rămâne un miracol.

Marcela Dumitrescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s