Ce se întâmplă cu conştiinţa noastră?

cosmic-consciousness-alien-human-encounter

Dna. Emilia Popescu este, de 30 de ani, asistentă-şefă la un spital din Bucureşti. Şi acum lucrează, deşi este în prag de pesionare. A vegheat mulţi bolnavi care erau fără speranţă de vindecare.

„Multe rude ale bolnavilor, care erau în pragul morţii, m-au rugat să stau lângă ei, mai ales noaptea. Pentru mine a fost o experinţă uluitoare care mi-a dezvăluit conştiinţa omului ce se apropie de clipa supremă.
Unele strigau având viziuni în care apăreau rudele lor apropiate, care erau de mult persoane decedate.
Trăind încă într-o stare lucidă de conştiinţă, spuneau că pesoanele văzute (numai de ei) veniseră să-i ajute să treacă «dincolo» şi toate aveau caracter fantomatic. Poate de aceea eu care stăteam pe scaun, lângă ei nu le vedeam.
Mulţi bolnavi erau sub sedative şi medicamente puternice şi de aceea aveau, poate, halucinaţii.
Am însemnat în caietul meu relatările unui student, la teologie, implicat într-un accident ferivioar: «Când am ajuns la pod, am simţit că trenul s-a oprit brusc din viteza maximă iar şocul m-a proiectat în sus spre plafon. Am dechis uşa, am vrut să ies, dar am văzut că vagonul următor se înălţase în aer şi ameninţa să cadă pe mine. Apoi a urmat cea mai înfiorătoare cădere pe care şi-o poate imagina cineva. Ciudat, în acea clipă, am văzut într-o succesiune rapidă tot ce fusese frumos în viaţa mea, iar în fundal auzeam cântecul pe care îl ascultasem în dimineaţa aceea: Dumnezeu e atotputernic, să ne plecăm în faţa voinţei Sale. Acest gând a atras după sine o stare copleşitoare de pace eternă, am trăit sentimente de seninătate şi împăcare.»

10195462_lDescrierea studentului mi-a confirmat că cei ce ajung în asemenea situaţii trăiesc stări neobişnuite de conştiinţă. Ele nu pot fi uşor descrise în cuvinte.
Un alt bolnav, vegheat de către mine, spunea că este disperat, că se simte singur şi abandonat. Credea că este în iad, văzând limbi scăpărătoare de foc şi o femeie cu un văl negru, cu gura fără buze şi cu o expersie în privire ce îi dădea fiori de gheaţă. Orbitele ei erau negre şi goale, creatura îl privea fix şi respiraţia ei era de gheaţă. «Îmi cerea să o urmez, dar eu ştiam cine este, vroiam să trăiesc. Înainte să intru în sala de operaţie îmi îmbrăţişasem soţia». Îmi spunea că duhul soţiei a venit să-l salveze din iad şi să-l conducă înapoi la existenţa pământenească. Moartea nu putea face nimic împotriva soţiei care radia tinereţe şi poftă de viaţă. Când soţia l-a strâns de mână, bolnavul şi-a recăpătat conştiinţa; el încheiase o călătorie de groază şi totuşi fascinantă în lumea de dincolo. Călătorie, pe care desigur, nu o va uita niciodată.
Am îngrijit şi un tânăr care încercase să se sinucidă, care după vindecare a descoperit benficiile de durată la nivelul stării emoţionale, gândirii şi comportamentului. A simţit sentimentul de renaştere spirituală şi un nou mod de a percepe lumea şi de a trăi în ea.
Iată ce spunea el: «Am regăsit o nouă speranţă şi un nou sens al vieţii. Apreciez miracolul vieţii. Supravieţuirea mi-a întărit credinţa, am devenit conştient de relaţia mea cu Creatorul!»
Am îngrijit bolnavi, care în urma şocului aveau fantezii, care de fapt au rolul de a-i apăra de o traumă emoţională, excesiv de puternică şi îi impiedică să-şi piardă conştiinţa, spre a se cufunda în somn sau în leşin protector. Când simţul realităţii este suprimat, apar aceste fantezii; unele sunt amintiri cu caracter liniştitor din viaţa sa, altele sunt aluzii la situaţii periculaose din trecut. Toate ajută la negarea realităţii sumbre: boala.
Când de-abia devenisem asistentă medicală (sunt mulţi ani de atunci) vegheam un bolnav care aflându-se la bordul unui vas, a căzut în apă şi neştiind să înoate s-a zbătut până la epiuzare, apoi a fost salvat. Iată ce mi-a spus el pe patul de spital: «Toate speranţele m-au părăsit, nu mă mai gândeam la salvare, nu simţeam nici o durere fizică. Din contră, senzaţiile mele erau plăcute, simţurile îmi erau amorţite. Am călătorit înapoi în timp cu imagini pline de detalii. Toată durata experinţei mele mi s-a derulat, înainte, într-un fel de retrospectivă paranormală. Multe evenimente neînsemante, pe care le uitasem de mult, mi-au apărut în imaginaţie.»
Un caz interesant de care îmi amintesc, este cel al dnei. Clara V., care vorbea la telefon în timpul unei furtuni cu descărcări electrice. Un fulger a lovit linia telefonică şi a electrocutat-o. În urma şocului i s-a oprit inima şi a intrat în moarte clinică. Şi-a revenit la morgă după 30 de minute şi a avut o poveste incerdibilă.Dr.-Capitoni-Medical-Group

A descris o trecere printr-un tunel întunecat, şi vizita într-un oraş de cristal şi o
«catedrală a cunoaşterii». Acolo 13 îngeri i-au împărtăşit 115 revelaţii despre diverse evenimente viitoare, dintre care 95 s-au adeverit deja. Printre ele s-au numărat anticiparea accidentului de la Cernobâl, a războiului din Orientul Mijlociu şi a preşedenţiei unui actor cu iniţialele R.R. şi altele.
Eu, asistenta Emilia, am observat pofta cresuctă de viaţă, tendinţa de a trăi mai deplin clipa prezentă a celor ce îşi numărau ultimele clipe. Apar noi orientări spirituale sau absenţa fricii de moarte, credinţa în viaţa de după moarte şi credinţa în reîncarnare. Noua persoană are conştiinţă şi suflet.
Intensificarea intuiţiei, sensibilităţii şi perceptelor extrasenzoriale sunt alte efecte ale experienţelor trăite în apropierea morţii”.
Experimenţele de decorporalizare survenite în situaţiile de moarte iminentă sunt deosebite de relevante pentru problema supravieţuirii conştiinţei după moarte.
Ele demostrează că, în realitate, conştiinţa poate opera indiferent de corp.
Deci pare logic să presupunem că – deoarece conştiinţa poate funcţiona independent de corp în timpul vieţii – este posibil ca ea să poată face acest lucru şi după moarte!

Autor Marcela Dumitrescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s