Cum să te simți bine de sărbători dacă ai băut mai mult

1635509

Buna dispoziție de sărbători ne poate crea anumite probleme dacă depășim măsura. Nu e ușor să faci față provocărilor și antrenului. Dacă vei respecta trucurile noastre te vei simți minunat și în timpul petrecerii și după.

Ai petrecut o seară frumosă cu prietenii, ai băut câteva pahare, iar dimineață te-ai trezit cu o durere de cap și cu intoleranță la lumină și zgomote. Din păcate, pentru cei mai mulți dintre noi cam acestea sunt consecințele. Într-un fel sunt firești. Organismul încearcă să se debaraseze de alcoolul și toxinele acumulate în exces. Simptomele pot fi: dureri de cap, oboseală, greață, vomă, deshidratare, slăbiciune, anxietate, iritabilitate, somn agitat și chiar deranjamente stomacale. Nimic plăcut!
Oricât ai încerca să îți impui o măsură, nu reușești mereu. Dacă vei urma sugestiile noastre privind arta de a te amuza cu înțelepciune și câteva precauții înainte, în timpul și după petrecere vei avea o seară minunată, fără urmări neplăcute!

Înainte
Hidratează-te din belșug cu o zi înainte. Ia niște vitamine, mai exact multivitamine care să includă și B6 și B12, care ajută mult și reduce efectele de mahmureală.
Mănâncă bine. Un stomac plin încetinește ritmul de absorbție al alcoolului (deci mai mult timp pentru eliminarea toxinelor) și ajută la reducerea iritației pricinuită stomacului.

Handsome bartender making cocktails for beautiful women in a classy bar

În timpul petrecerii
Cheia este moderația. Și acum e nevoie de apă multă. Un pahar de apă între paharele cu băutură ajută corpul să rămână hidratat și să dilueze toxinele iritante pentru stomac.
Preferă băuturile albe. Lichiorurile sau vinurile albe posedă mai puține produse chimice toxice, produse în timpul fermentației. În consecință sunt mai blânde pentru corp.
Nu amesteca. Dacă ai ales să bei vin, rămâi la el. Te va ajuta să faci față mai ușor toxinelor acumulate.
Calitate versus cantitate. Evident că o băutură de calitate conține mai puține toxine decât una ieftină. În plus, prima este mai concentrată, deci vei bea mai puțin.
Atenție la țigări! Fumătorii au tendința să crească numărul de țigări când beau. Nicotina crește efectele mahmurelii.
Nu uita de mâncare. Continuă să ciugulești tot timpul serii.

După petrecere
În privința asta nu există remedii minune valabile pentru toată lumea care să combată efectele alcoolului. Fiecare remediu va avea efecte unice asupra indivizilor, dar poți încerca sugestiile următoare:
Apă, apă, apă. Indiferent de remediile alese un pahar mare de apă se află mereu în fruntea listei. Corpul are nevoie de rehidratare după o seară în care ai consumat alcool.

Portrait of smiling people interacting each other at a party

Zeamă de varză și aspirină. Ia 1-2 guri de zeamă de varză cu 2 aspirine. Repetă operațiunea și dimineață. Zeama de varză este recunoscută pentru conținutul în săruri minerale esențiale care sunt distruse de către alcool.
Pastile cu bifidus sau pudră. O linguriță de pudră de bifidus diluată într-un pahar cu apă este recunoscută pentru dezintoxicarea digestivă produsă de acetaldehida din alcool.
Cărbune vegetal activ. Cărbunele activ este recunoscut pentru că absoarbe impuritățile produse de alcool.
Remedii din farmacie. Exsită multe remedii sub formă de pilule care conțin vitamine și minerale esențiale care sunt disponibile fără prescripție medicală.
Continuă să mănânci bine. Mergi pe alimente care conțin elemente nutritive care regenerază corpul, dar care produc și somnolență, fiindcă ai nevoie să dormi mai mult, pentru refacerea completă a corpului.
Gândește pozitiv. Unii merg pe ideea că mahmureala este în mare parte psihologică. Iată de ce o atitudine pozitivă poate avea efecte benefice care să te ajute să te simți mai bine
Somnul. Poate fi agitat, dar te vei odihni fără să te gândești la efectele negative ale mahmurelii.

shutterstock_95107324A doua zi dimineață
Vitamine. Refă-ți rezervele de vitamina B cu un complex de vitamine B concentrate. În plus, o doză de vitamina C va stimula ficatul pentru a-l ajuta să elimine alcoolul prezent încă în organism.
Tonic cu lime. Amestecă 2 lingurițe de cu suc de lime proaspăt și una de zahăr și puțină apă. Bea încet pentru a stabiliza nivelul zahărului din sânge.
Zeamă de varză. Continuă să bei zeamă de varză (moare) și a doua zi dacă reușești. Este un remediu folosit de sute de ani în Rusia și Polonia.
Banane și miere. Amândouă sunt bogate în potasiu. Le poți amesteca cu puțin lapte și vei reuși să îți refaci cantitatea de vitamine și minerale esențiale. În plus, laptele va hidrata și va calma stomacul.
Mănâncă ouă. Au cisteină, care se pare că ajută la calmarea simptomelor mahmurelii. Evită cafeina care nu face altceva decât să deshidrateze organismul și să creeze un sentiment fals de revigorare, care nu va dura mult.
Ghimbir. Este folosit mai ales pentru combaterea grețurilor și a răului de mare, deci poate fi adaptat și pentru combaterea mahmurelii. Fă un ceai din rădăcina acestei plante (cam o lingură) pe care o razi fin și adaugă peste ea apă fierbinte. Pune și sucul de la o portocală și zeama de la o jumătate de lămâie peste ele. La sfârșit adaugă o linguriță de miere ca să fie mai bună.

Câteva exerciții fizice. Chiar dacă nu ești expert, exercițiile fizice te vor ajuta să transpiri și să ajuți corpul să elimine mai repede alcoolul.
Masează-ți pielea capului. Astfel vei stimula circulația sangvină craniană. Poți folosi un dipozitiv de masaj sau o perie. Va alunga mai repede durerile de cap.

Autor Daria Frank

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s