Piatra misterioasă din New England

face-far

În anul 1872 un grup de muncitori au dezgropat, lângă malul Lacului Winnipesauke o piatră ciudată, nu doar prin formă, ci şi prin inscripțiile pe care le poartă.

De-a lungul timpului, respectiva piatră a trecut prin mâna mai multor specialişti, care au încercat să determine provenienţa sa, dar şi motivul pentru care a fost modelată astfel. Acest artefact mic este expus în New Hampshire Societatea de Istorie din Concord. Piatra a fost prelevată de arheologi şi supusă studiului. Datorita misterului pe care îl poartă, a fost denumită „Piatra misterioasă din New England”, a cărei origine rămâne neclară. Cu un diametru de 2,5 cm şi o înălţime de 4 cm, lungimea de 10 cm, piatra are o formă ovală, asemănătoare cu cea a unui ou de gâscă, de culoare închisă. Pe această suprafaţă mică conţine 10 imagini atent sculptate. Piatra este realizată din cuarţit sau mylonite cu suprafaţa netedă şi lustruită.
Cercetătorii au încercat să desluşească misterul pietrei, dar niciodată nu au reuşit pe deplin. Au existat voci care susţineau că piatra a aparţinut unor triburi de indieni, care, prin acest artefact au celebrat un tratat de pace. Alţi specialişti cred că piatra este de origine celtică şi a fost adusă pe teritoriul Statelor Unite de colonişti. Aceste două teorii nu sunt pe deplin acceptate pentru că, piatra are o vechime incredibil de mare, care nu a putut fi descoperită cu ajutorul tehnologiei actuale. În plus, piatra misterioasă prezintă mai multe găuri, în diverse locuri, care conform cercetătorilor, nu au putut fi efectuate decât cu ajutorul unor scule electrice. Nimeni nu poate specifica cu exactitate din ce perioadă a istoriei planetei noastre provine această piatră şi nici scopul pentru care a fost realizată.

Misterioasa piatra - fig 2Lucrarea este complicată şi detaliată. Proporţiile sunt perfecte pentru mesaj, acest lucru sugerează că piatra a fost transformată şi apoi şlefuită în proporţiile dorite. Pe panoul frontal este tăiat un chip (o faţă) mare. Pe partea stângă sunt 2 simboluri mici; privind din spatele său se pot observa 3, iar dreapta sa, 2. Acestea includ 7 imagini mici. Deasupra este un cerc cu 8 triunghiuri şi o gaură de 1,8 cm. În partea de jos este un cerc cu 8 triunghiuri suprapuse. Există găuri de 3,8 cm în partea de jos. Acest lucru dă naştere la 10 imagini pe piatră. Circumferinţa sa este calculată la 7,9 cm. Formatul apare în schiță. Vom privi la fiecare imagine în parte. Înainte de a începe, ne uităm la ea în general şi o să vedeţi că această serie de imagini creează următoarea serie de numere. Faţa = 1, apoi două imagini, apoi trei imagini, apoi de două imagini, şi apoi pe faţă = 1. Sau 1, 2, 3, 2, 1 deci 12321. Rădăcina pătrată a 12321 este exact 111. Şi 111, poate fi spus că, reprezentă pe Dumnezeu. Luaţi în considerare faptul că există şapte imagini în grupul de pe spate, care, reafirmă numărul special 7. Se adaugă la acestea, două imagini, pe partea de sus / jos, obţinem 9. Și apoi faţa, face zece, sau, avem aceste numere în serie 7, 9, 10 sau 7910. Circumferința obiectului este de 7,9 cm. Știm acest număr astăzi, ca diametrul Pământului de 7920 mile. Acest obiect este o sferă turtită. Pământul este o sferă turtită. Acest obiect are zone circulare în partea de sus şi de jos la fel ca Pământul, are zone circulare pe partea de sus și de jos, numite calote glaciare. Gama de şapte scene dacă se citesc ca rânduri, devine o serie de numere: 3, 3, 1 sau am putea spune 33,1. Acest număr reprezintă un concept important, acest număr, reprezintă o idee extrem de semnificativă descrisă în mod repetat, în lumea antică. Este ușor de imaginat că persoana descrisă a trăit într-un climat rece, deoarece se pare că poartă o glugă. Acest lucru este subliniat de două linii gravate mici care nu sunt umerii – se arată mai jos faţa. Astfel, locul de unde a venit această figură, era probabil rece. Faţa este senină şi tăcută, aproape tristă. Este frumoasă şi perfectă în proporţii sale. Acest aspect poate fi o declaraţie care spune: „Am fost un popor frumos şi contemplativ”.
Imaginile de pe partea de sus şi de jos sunt cercuri cu 8 triunghiuri fiecare. Ele apar aşa cum se arată în imaginile decupate. 8 este un număr interesant, se poate spune că este 2³ şi acesta întotdeauna duce cu gandul de infinit: dublare, dublarea, dublându-se în toate direcțiile. Când cele 8 triunghiuri de sus și de jos sunt adunate rezultă 16. Pământul se mișcă cu o viteză de 66,624 mile pe oră şi parcurge aproape 1600.000 de kilometri în jurul Soarelui. Dacă cele două imagini sunt puse împreună se crează un ansamblu de viteze.

Misterioasa piatra - fig. 1Autor Tarsița Concilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s