Tratarea spondilozei cervicale

mana

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a vertebrelor şi discurilor intervertebrale din regiunea gâtului (coloana cervicală) și care se manifestă prin dureri în zona cefei şi a umerilor, asociate sau nu cu simptome neurologice datorate compresiunilor nervoase.
La nivelul vertebrelor apar unele excrescențe osoase numite și osteofite. Această modificare anatomică provoacă dureri datorită contracturilor musculare care crează tulburări sau reduceri ale funcției coloanei. Durerile din ceafă pot iradia spre umeri și membrele superioare cu limitarea mobilității la nivelul cefei. În cazul persoanelor meteo-sensibile durerile date de spondiloza cervicală sunt mult mai frecvente și intense.
Scolioza cervicală în faza subacută creează dureri ușoare de umăr sau coaste periodic, 3-6 luni, anunțând că în viitor aceasta se va declanșa și trebuie tratată profilactic.
În faza acută sau cronică aceasta provoacă migrene, cefalee și tulburări de echilibru sau chiar spasme intermitente sau continue ale musculaturii gâtului ceea ce poate duce la o afecțiune foarte gravă denumită torticolis (gât de lup).
Tratamentul propriu-zis al spondilozei cervicale se face, atât intern cât și extern, însă acesta va fi aplicat doar după o diagnosticare prealabilă complexă.
Tratamentul Intern
Pentru o refacere a cartilajelor cât mai rapidă și o mai bună lubrifiere vertebrală, intervenim cu tratament antiseptic, antiinflamator și prin tratament cu celadrin.

Tratamentul Extern
Fizioterapia (electrostimulare, infraroșu), presupunctura, acupresura – 10-15 minute cu ventuze magnetice pe punctele energetice și meridianele comune sunt cele mai întâlnite procedee medicale în tratarea spondilozei cervicale. Se recomandă deasemenea masajul cervical, timp de 10 minute, până la nivelul coatelor, exercitiile de kinetoterapie și manevrele de vertebro terapie.

Tratarea spondilozei cervicale cu ajutorul ventuzelor magnetice
Spondiloza cervicală simplă se poate trata prin acupresură cu ajutorul ventuzelor magnetice. Pentru început vom folosi șase ventuze (patru albastre și două roșii) care vor fi aplicate paralel, de-a lungul coloanei cervicale astfel: în primă fază aplicăm la baza capului primele două ventuze albastre, imediat, sub venim cu cele două ventuze roșii, iar apoi în zona dintre umeri și cap aplicăm ultimele două ventuze albastre. (foto 1- daca exista de la intalnirile cu cititorii – poza schema cap si ventuze).
Spondiloza cervicală complexă, cea care se manifestă prin dureri de gât, se tratează prin utilizarea a opt ventuze (patru albastre și patru roșii). Astfel, vom începe prin aplicarea primelor două ventuze albastre la baza cefei, vom continua prin aplicarea pe gât a urmatoarelor două ventuze roșii și a celor două ventuze albastre aplicate la baza gâtului. Vom termina procedura prin aplicarea ultimelor două ventuze roșii pe fiecare omoplat la jumatatea umarului. (foto 2-dacă există de la întâlnirea cu cititori – poza schema cap si ventuze).
Ventuzele sunt de culori diferite roșu (+) și albastru(-), încărcate pozitiv respectiv negativ, care interactiveaza intre ele. Efectul benefic al ventuzelor se manifestă prin crearea unui câmp magnetic de autovindecare.
Spondiloza cervicală se mai poate trata prin masaj la degetul mare ale ambelor mâini unde se află punctele cervicale (foto ale ambelor maini cu degetul mare)
Masajul se face ascendent de la baza degetului mare până la vârf și se execută 10-15 minute. După ședință se va evita timp de 2-3 ore expunerea la frig, umezeală, curent. Pentru o ameliorare semnificativă tratamentul trebuie făcut minim 30 zile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s